Alle praktische info op een rijtje

Algemeen

  • Hoe houden wij jullie op de hoogte?

    We zien de samenwerking met de ouders van onze leerlingen als vanzelfsprekend. Samenwerken om uw kind te helpen zich goed te ontwikkelen. Daar worden onze kinderen beter van! Daarom informeren we je niet alleen over alle belangrijke gebeurtenissen op school, maar ook over het wel en wee van je kind. En dat doen we niet alleen tijdens de geplande ouderavonden. Wanneer we zorgen of vragen hebben, kun je van ons een uitnodiging verwachten om het daarover te hebben. Wij van onze kant stellen het ook zeer op prijs als jullie ons van belangrijke gebeurtenissen thuis op de hoogte houden. Wij houden op diverse manieren contact met jullie:

    Informatieavond
    Aan het begin van het nieuwe schooljaar krijgen alle ouders van alle groepen een uitnodiging voor een informatieavond. Op deze avond maken de ouders kennis met de leerkracht en wordt het onderwijsprogramma toegelicht. Tevens hoor je alles over algemene en specifieke groeps- en schoolzaken.

    Oudergesprek en ontwikkelgesprekken
    In oktober/november is er een oudergesprek waarin vooral het welbevinden centraal staat. In januari/februari en juni/juli zijn er ontwikkelingsgesprekken naar aanleiding van gemaakte vorderingen.

    Kijkavond
    Twee maal per jaar is er een kijkavond. De ouders worden dan in de gelegenheid gesteld met hun kind en eventuele broertjes en/of zusjes naar werkjes te komen kijken. Andere belangstellenden zijn ook welkom.

    Nieuwsbrief
    Ouders worden op de hoogte gehouden van allerlei schoolbetreffende zaken via de nieuwsbrief. Deze wordt 1x in de 3 weken digitaal verzonden.

  • Interne contactpersoon

    Onze interne contactpersoon – Erica van Seggelen –  geeft je graag meer uitleg over de klachtenregeling. De interne contactpersoon is gemakkelijk aanspreekbaar, zowel voor leerlingen als voor ouders.

    Wat doet de interne contactpersoon?

    • luisteren naar de klacht;
    • informatie geven over de klachtenprocedure;
    • overleggen met de externe vertrouwenspersoon;
    • eventueel verwijzen naar de externe vertrouwenspersoon;
    • contact houden met de leerling/ouders.

    Daarnaast heeft de interne contactpersoon een belangrijke taak bij de preventie van seksuele intimidatie op school.

  • Medezeggenschapsraad

    Op elke school is er een Medezeggenschapsraad (MR). De MR heeft als doel ouders en leerkrachten medezeggenschap te geven. Dit kan gaan over personeelsbeleid, het schoolplan, de schoolgids, financiën, enz.

    In de MR praten leerkrachten en ouders 6x per jaar over allerlei zaken die de school betreffen. Ook de directeur is aanwezig om de MR te informeren en (schoolse) zaken toe te lichten. De MR heeft instemmings- of adviesrecht, afhankelijk van het onderwerp. In het reglement van de MR is aangegeven voor welke kwesties de MR advies of instemmingsrecht heeft. De leden van de MR worden eens per twee jaar gekozen. De oudergeleding is door de ouders gekozen. De vergaderdata worden vermeld op de kalender.

    Daarnaast heeft de “Eenbes” een GMR (Gemeenschappelijke MedezeggenschapsRaad). Namens onze school vertegenwoordigt Wies Rienmeijer de GMR. De taak van de GMR is het behartigen van alle schooloverstijgende zaken binnen de stichting zoals het vakantierooster, bestuursformatieplan, het personeelsbeleidsplan, etc.

    De MR komt per schooljaar zo’n 6 keer bij elkaar. De vergaderingen van de MR beginnen om 19.00 uur en zijn openbaar. Graag vooraf melden als je een vergadering wilt bijwonen, mrvdputt@eenbes.nl

     

    Onze leden
    Namens de school:

    Voorzitter:                 Marieke Kessels
    Lid:                             André Kuijten (SVB)

    Namens de ouders:
    Lid:                             Perry van der Wiel                                       Marco Steinman

  • Oudervereniging

    Wat is een oudervereniging?
    De oudervereniging (OV) is een vertegenwoordiging van ouders van de Van der Puttschool en kent een dagelijks bestuur, dat bestaat uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

    De OV stelt zich onderstaande punten ten doel:

    • Positief reageren op signalen vanuit de ouders van de leerlingen en deze
      bespreekbaar maken.
    • Werken aan een goede communicatie met het schoolteam en de Medezeggenschapsraad (MR).
    • Bijdrage leveren aan verschillende activiteiten op school in organisatie en uitvoering.

    Wat doet de oudervereniging?
    De OV helpt het schoolteam mee bij de organisatie en uitvoering van allerlei activiteiten. Denk hierbij aan een aantal activiteiten, zoals Sinterklaas, Kerst, Carnaval, Van der Puttdag, sportdag, schoolreisje en kledinginzamelingsactie. De OV vergadert 6 keer per jaar.

    Deze vergaderingen zijn openbaar en worden ook bijgewoond door een teamlid en een directielid. De vergaderdata worden bekend gemaakt in de Nieuwsbrief.

    Onze werkwijze:
    In de OV hebben de leden zich verdeeld over de verschillende werkgroepen. Zij werken hierin samen met de leerkrachten. Bij iedere activiteit maken de werkgroepen gebruik van ouders die zich in het begin van het schooljaar hebben opgegeven voor hand- en spandiensten. In dat geval ben je geen vast lid van een werkgroep, maar ben je wel actief bij die activiteit(en) die je interesse heeft/hebben.

    Samenstelling Oudervereniging:
    Voorzitter
    Secretaris
    Penningmeester

    Oproep voor nieuwe leden:
    Uiteraard zijn nieuwe leden altijd welkom.
    Als je je actief in zou willen zetten voor onze school zijn er 2 mogelijkheden:

    1. Lid worden van de OV. Je bent dan actief binnen een van de bestaande werkgroepen en binnen de vergaderingen van de OV en de werkgroepen.
    2. Hulpouder worden, waarbij je naar keuze hand- en spandiensten kunt verrichten bij één of meerdere activiteiten.

    Kledingcontainer
    Op ons schoolplein staat naast de grote poort een groene kledingcontainer. Deze container wordt regelmatig geleegd en de opbrengst hiervan komt ten goede aan de Oudervereniging. Per jaar is dit een bedrag tussen de 200 en 300 euro en ieder jaar zorgt de Oudervereniging voor een goede bestemming voor deze extra inkomsten. Mocht je thuis dus overbodige kleding (inclusief schoenen) hebben en je wilt het een tweede leven geven, neem het dan alstublieft mee in een dichtgebonden zak en stop deze in onze kledingcontainer op ons schoolplein. Wij danken je voor je medewerking en mocht je hierover verder nog vragen hebben, neem dan contact op met onze penningmeester.

Schooltijden en vakanties

  • Schooltijden en pauze

    Schooltijden
    Maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 tot 15:00 uur. Woensdag en vrijdag van  8.30 tot 12.45 uur.

    Pauze
    De kinderen hebben twee keer pauze. Zowel in de ochtendpauze  als tussen de middag spelen de groepen buiten en wordt er door meerdere leerkrachten gesurveilleerd.

    Gym
    Aan het begin van het schooljaar krijg je het gymrooster uitgereikt. We verzoeken je de gymtijden op de schoolkalender te noteren zodat je kind zelf in de gaten kan houden wanneer de gymkleding moet worden meegebracht.

    Gymkleding: shirt, sportbroek, aparte gymschoenen en handdoek. De kinderen mogen na de gymles douchen. Aanbevolen wordt om in de doucheruimte badslippers te dragen.

    Gymrooster

    GYMROOSTER 2023-2024
    maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag
    08.45 uur – 09.30 uur BBA SVA BBC
    09.30 uur – 10.15uur BBB SVB BBD BBA
    10.15 uur – 11.00uur MBB MBC MBA MBD BBB
    11.00 uur – 11.45 uur  OB  OB
    11.45 uur – 12.30 uur MBC
    11.20 uur – 12.20 uur OB OB OB
    12.15 uur – 13.00 uur MBD
    13.00 uur – 13.45 uur BBC MBA SVA
    13.45 uur – 14.30 uur BBD MBB SVB
  • Vakanties

     

     

    Vakantierooster 2023-2024

    Herfstvakantie 16 t/m 20 oktober 2023
    Kerstvakantie 25 december 2023 t/m 5 januari 2024
    Voorjaarsvakantie 12 februari t/m 16 februari 2024
    2e Paasdag 1 april 2024
    Koningsdag 27 april 2024 (valt in de meivakantie)
    Meivakantie 22 april t/m 3 mei 2024
    Hemelvaartsdagen 9 en 10 mei 2024
    2e Pinksterdag 20 mei 2024
    Zomervakantie 8 juli t/m 16 augustus 2024

     

  • Studiedagen

    Studiedagen 2023-2024

    11 september 2023
    16 + 17 november 2023
    12 januari 2024 (alleen SVA+SVB)
    17 januari 2024
    02 april 2024
    05 juni 2024 (alle groepen, behalve SVA + SVB)
    05 juli 2024

Downloads